Leginstructies

Leginstructies

                                                 

Opgelet, het juist opvolgen van deze instructies zijn bepalend voor de kwaliteit en levensduur van uw vloer.

De relatieve luchtvochtigheid in de plaats waar de vloer is geïnstalleerd of opgeslagen dient steeds tussen de 45 en 65% te zijn. Een luchtbevochtiger moet verplicht geplaatst worden om deze te kunnen garanderen !! dit is steeds noodzakelijk!! Om de vloer in een goede conditie te houden gedurende de zomer en winterperiode!

 

Zwevende plaatsing

 

Al onze vloeren kunnen zwevend geplaatst worden.

Voor een gelijksvloers raden wij bij twijfel een extra plastic folie aan om uw parket voor opstijgend vocht te vrijwaren. Het aanbrengen van een onderlaag  geeft een egaliserend effect en weerhoud  reflectiegeluid (geluid dat je hoort als je over de vloer loopt)

Kleine oneffendheden of beschadigingen in de ondergrond worden eveneens gecompenseerd.

Er wordt een verlijming gedaan in de tand en groef (enkel de bovenzijde van de groef) dit voorkomt kraken als men over de vloer loopt.

 

Verlijmde plaatsing

 

Een verlijmde plaatsing word meestal gebruikt bij een benedenverdieping, dit om elke vorm van geluid te weren. Het gebruik van een 2 componenten PU lijm zorgt ervoor dat Uw prachtige plankenvloer levenslang op zijn plaatst blijft. Uw investering verdient alleen het beste.

 

Vochtcontrole ondergrond

Chape zonder vloerverwarming:             massavochtgehalte            2 %

Chape met vloerverwarming:       massavochtgehalte            1 %

Anhydrietgebonden dekvloer :     massavochtgehalte            0,6 %

 Een Officiële Carbuurmeter kan, na onderling overleg (waarborg), bij onze firma         ontleend worden bij de aankoop van vloeren.

 

Gemiddelde droogtijd van de chape

3 tot 5 cm dikte : 1 week droogtijd per cm (3 tot 5 weken)

6 tot 8 cm dikte :  2 weken  droogtijd per cm extra  (7 cm = 5 + 4 = 9 weken)

9-10 cm dikte :  3 weken droogtijd per cm extra (10 cm = 5 + 6 + 6 = 17 weken)

Bovenstaande zijn slechts gemiddelden en dienen als indicatie. (het nameten met een carbuurmeter is strikt noodzakelijk)

 

De droogtijd kan gevoelig ingekort worden door gebruik van een droogversneller en/of ontvochtiger. Voor het drogen is het belangrijk de raadgevingen op te volgen van de persoon die de chape gelegd heeft. opgelet bij het gebruik van een carbuurmeter mag niet gerookt worden of mag het toestel niet bij een warmte- en of vuurbron gehouden worden wegens ontploffingsgevaar.

 

 

Opstart plaatsing

Indien de kamers niet te groot zijn (tot 50 m2) kan men aan één muur beginnen te plaatsen. Opgelet!!! Muurzijde = groefzijde.

Hou een uitzetvoeg van 8 mm aan elke muur.

Aan de deuropening of deurdrempel is een speling van ± 2~3 mm voldoende, deze kan afgedicht worden met droogsiliconen (verkrijgbaar in bijpassende kleuren)

Voor een zwevende parket verlijmt men best eerst een drietal lamellen perfect aan elkaar, 100% sluitend aan de voegen en in perfect rechte lijn. Dit is essentieel voor een verdere vlotte plaatsing. Check regelmatig of de vloerdelen recht liggen (met lange rei of smetkoord), indien er een afwijking is pas aan voor verdere plaatsing.

Indien nodig gebruik een zachthouten blok hout bvb. Grenen om de lamellen in elkaar te passen. Klop steeds op de tand, nooit langs de groefzijde om beschadiging te voorkomen.

Na plaatsing is het aan te raden om de vloer nog eens op te schuren met wood-boy. Wij hebben reeds geschuurd met korrel 120.