Onderhoud parket

Onderhoud  parket

 Hierbij vind u hoe het onderhoud van de geoliede  parket te realiseren.

Opgelet, het onderhoud van de parket dient te gebeuren in de richting van de plankenvloeren.

      Bij intens gebruik van parket op regelmatige tijdstippen eerst stofzuigen vooraleer te beginnen reinigen. Opgelet borstel en wielen  van de stofzuiger moet speciaal gemaakt zijn voor parket.

U neemt twee emmers koud of lauw water ( nóóit warm water), in de ene emmer doet u een dop  zeep.  Om te beginnen dompelt u de dweil in de emmer met witte of natuur zeep (volgens de eindafwerking der kleur). U wringt deze goed uit, zodanig dat de dweil zeker niet te vochtig is. Dan begint u te dweilen tot het oppervlak van de dweil vuil is. Dit spoelt u goed uit in de emmer met proper water tot deze terug proper is. Dan opnieuw in de emmer met  zeep, goed inspoelen en terug uitwringen, weerom de parket dweilen totdat de dweil vuil  is en duidelijk een film legt bovenop het parket. Deze zeep voorkomst dat vlekken op het parket ontstaan door verontreiniging. Doe dit de eerste week na plaatsing een drietal keer, telkens met een dag ertussen. Later zeker wekelijks, of indien nodig een tweetal keer per week volgens intensief gebruik van de plaats.

Onze vloeren zijn behandeld met drie lagen olie en hebben zodoende een goede behandeling ondergaan. onderhoud is wat de  klant steeds ter plaatse moet verwezenlijken. Regelmatig onderhoud is de enige optie voor een goede weerstand tegen vlekken en krassen  op uw parket.

Voor een verniste parket idem alleen met een aangepast product voor vernis.

 Met vriendelijke groeten en geniet van uw aankoop.

 Het Amano Wood team